Miere naturala in magazine ? Oare?

mierecurgand

Din experienta pe care o avem si din alte discutii avute cu unii clienti, cea mai frecventa metoda de falsificare a mierii este aceea de a folosi zaharul pentru a hrani albinele, acestea transformand zaharul in miere.

Exista foarte multe persoane (nu ii pot numi apicultori) care din setea de bani si din dorinta de a munci mai putin, isi calca pe onoare si folosesc zaharul ca materie prima. Mai este si cealalta componenta in care consumatorii nu cauta decat preturi mici iar acei „apicultori” incearca sa le satisfaca nevoile lor.

Inseamna asta ca mierea naturala trebuie sa fie si scumpa?

Nu, dar trebuie sa intelegi ca pentru a produce o miere naturala este nevoie de munca intensa la care se mai adauga si diverse cheltuieli care nu sunt deloc mici.

Spre deosebire de alte activitati agricole (de ex cultivatul porumbului) apicultura nu poate fi automatizata decat in foarte mica masura si necesita ingrijire constanta din partea apicultorului. Ce legatura are

In ultimul timp am vazut numeroase stiri legate de asa zisa miere naturala din magazine! Mai jos am atasat un filmulet facut de cei de la PRO TV.

Ei au luat 10 borcane din magazine si le-au supus unor teste specializate.

Mai mult… au facut un reportaj si cu metoda de care vorbeam mai sus:

 Daca ai ceva de comentat, nu ezita sa o faci…

Nici un comentariu inca.

Lasă un răspuns