Ce trebuie sa stii despre alergia la polen?

albinacupolenCu toate că alergia la polenul de albine nu este la fel de periculoasă ca şi alte alergii, aceasta nu trebuie tratată cu indiferenţă. Înainte de a începe o cură cu polen sau pur şi simplu înainte de a consuma polen trebuie să ştiţi dacă sunteţi sau nu alergici la contactul cu acesta.

Simptomele alergiei la polen includ nas înfundat, strănut continuu sau chiar probleme respiratorii, iar cei ce au dezvoltat o alergie la polen sunt sensibili şi la praf.

Pentru a evita situaţiile neplăcute specialiştii în apiterapie recomandă persoanelor care prezintă riscul apariţiei unei alergii la polen să înceapă să consume polen de albine în cantităţi mici, chiar granulă cu granulă.

Consumându-se, la început, cantităţi infime de polen se pot detecta situaţiile în care o persoană prezintă alergie la acesta. În majoritatea cazurilor, diminuarea dozei sau stoparea consumului de polen va readuce curând persoana la starea anterioară de sănătate.

Dacă vă aflaţi la primul contact cu polenul este recomandat să faceţi testul de alergie la polen, acesta este un test simplu care presupune consumarea polenului gradat începându-se cu 1 – 2 granule de polen în prima zi, 3 – 5 granule în cea de a doua zi şi tot aşa până când organizmul dumneavostră nu mai prezintă riscul producerii de alergii la contactul cu polenul de albine.

Este bine să ştiţi si faptul că polenul crud, proaspăt recoltat din stup, este mult mai bogat în substanţe active decât cel supus procesului de uscare şi că polenul nedepozitat corespunzător devine toxic.

Tags:

Nici un comentariu inca.

Lasă un răspuns